Så vinner vi landets studenter 

De senaste månaderna har det varit extra roligt att vara moderat student. Sedan den 9:e februari då covidrestriktionerna släpptes har vi hunnit träffa tusentals studenter ute på kampanjer i landet. Sympatierna för Moderaterna är stora. Flera hundra har valt att bli medlemmar och därmed tagit ställning för Ulf Kristersson som statsminister. Men än finns många studentväljare kvar att möta. 
2022-06-21

Om det är Ulf eller Magdalena som blir statsminister kommande fyra år ser ut att avgöras av bara några tusen röster. Att vinna några procent fler av landets nästan 360 000 studenter till Moderaterna kan vara det som avgör Sveriges framtid. Därför är vår uppgift detta år extra viktig. 

Under det gångna året har vi slitit hårt under de förutsättningar som varit. Vi har tagit strid för en fri akademi, ett levande studentliv och en fungerande bostadsmarknad. Våra rapportgrupper har presenterat över 50 reformer för att den högre utbildningen ska bli bättre, studier ska löna sig och svensk forskning ska bli världsledande. Det är bra politik att gå till val med. 

Vi kan gå stolta in i denna valrörelse. Vår politik är verkligen något att skryta om. Den är för tjejen som trots stökig skolgång pluggat sig hela vägen till KTH, som vill kunna gå hem efter en utekväll utan att behöva låtsasringa en kompis och för killen som vill bli lärare, men avstår på grund av den flummiga utbildningen. 

För att vinna valet måste vi göra en riktigt bra valrörelse. Tusentals dörrar ska knackas, tiotusentals kaffekoppar ska serveras och hundratusentals brevlådor ska lappas. Men lika viktigt är det att alla våra medlemmar skryter om vår politik och sprider våra budskap för ökad trygghet, sänkta skatter och bättre studentliv även när det inte är kampanj. Vi ska prata i studentpuben om vår politik för frihet, mellan föreläsningarna om vår politik för trygghet och i campuskafeterian om vår politik för rättvisa.  

Lika hårt som vi slet förra året med att förbättra Moderaternas politik ska vi slita i år för att vinna studenternas röst. Vi ska vara dem som drar in de där sista väljarna som puttar över vågskålen till Ulfs fördel. Detta val ska vi i Moderata Studenter vinna. 

 

 

 

Douglas Thor 
Riksordförande Moderata Studenter     
Facebook
Twitter
LinkedIn