Moderaterna jobbar för ett friare Sverige

2020-06-18

5000 människor har hittills mist livet i coronakrisen. 130 000 människor har blivit arbetslösa. Sverige går igenom den värsta krisen sedan andra världskriget. Det är svåra tider för vårt land, och resten av världen.

Ytterst är det politiken som bär ansvaret. Men det är fint att se hur människor och företag över hela Sverige gör skillnad. Företag som donerar lager med tiotusentals ansiktsmasker till vården – tusentals som anmäler sig frivilligt att gå tillbaka till ett tidigare vårdyrke för att hjälpa till under krisen. Det är sådant här som bygger vår nationella gemenskap, och gör en stolt över att vara svensk.

Under terminens sista partiledardebatt i riksdagen (10/6) slog Ulf Kristersson fast att “Ledigheten hägrar, men det här blir ingen vanlig sommar.”. Det är sant för många, och framförallt för alla som kommer att fortsätta slita inom vården, för att bokstavligen rädda liv.
Det är Sveriges riktiga hjältar. Från riksdagskansliet vet vi också att det kommer ske saker under sommaren, som lär avbryta ledigheten. Förhandlingar om EU:s nya långtidsbudget, även om det naturligtvis är regeringen som måste leda det arbetet. Plötsliga händelser kopplat till den kris vi nu upplever. Ja, och möjligtvis något helt annat.

Och jag vet att det är likadant över hela landet. För det är livet att jobba med politik; ett jobb där man nästan alltid måste vara redo att hugga i. Det har den här krisen om något förtydligat. För Moderaterna har gjort skillnad på varje nivå: kommunalt, regionalt och nationellt. Tillsammans har vi kämpat på, förtroendevalda och tjänstemän. Det är något att känna stolthet över.

En annan sak Moderaterna är riktigt bra på, det är att tänka ett steg framåt. Vi måste lösa våra problem här och nu, men också ta fram reformer för framtiden. Som Ulf Kristersson också slog fast i partiledardebatten behöver vi “kavla upp ärmarna, se problemen i vitögat, fatta besluten – och genomföra dem”. Sverige ska vara ett land som hela tiden blir bättre.

Moderaterna kommer med hjälp av arbetslinjen, en helt annan integrationspolitik, stram invandringspolitik och friare företagsamhet göra precis det. Personlig frihet, och personligt ansvar. Moderater över hela Sverige – tillsammans. Så ta vara på den ledighet som erbjuds och samla krafter. Mycket hårt jobb väntar.

Alexandra Ivanov
Talskrivare (M)
Facebook
Twitter
LinkedIn