Fler och fler drabbas

Villapriserna sjönk i april och maj i Stockholm, Göteborg och Malmö. Dock är det från höga nivåer, sedan priserna rusat under pandemin. Men marknaden förväntar sig att prisfallet fortsätter. 
2022-06-22

Byggkostnaderna har gått upp med 12 % på ett år och många varor finns inte längre att köpa i Sverige. Priserna på armering steg med 100% på en vecka! Det är ont om byggnadsarbetare och en del byggnadsfirmor som skulle bygga hyresrätter har valt att sätta bygget på vänteläge. 

Det är inte uppmuntrande i livsmedelsbranschen heller. Vi ser matkassen öka i pris för varje vecka. Kaffet har stigit med 30% och lika mycket har priserna på tomater, päron och vitkål gått upp. Färsk lax och kyckling har blivit dyrt. Själv äter jag ofta purjolökssoppa, eftersom just purjolökspriset har halverats! 

Priserna på bensin och diesel når astronomiska höjder och när regeringen skulle dela ut 1000 kronor till varje bilägare, kändes det enbart löjligt. Varje tankning kostar ju över 1000 kronor, så vad hjälper en futtig tusenlapp? Alla håller andan när elräkningen kommer, men mest nervösa är vi i södra Sverige, eftersom vi har så mycket högre elpris än övriga landet. Och det eftersom Socialdemokraterna och centern stängde det väl fungerande kärnkraftverket i Barsebäck. 

Nedstämdheten bland svenskarna breder ut sig. Inflationen sticker iväg på grund av höga energi- och livsmedelspriser. Styrräntan är på väg upp och därtill kommer en skakig börs.  

Dessutom har vi en regering som redan höjt skatterna 46 gånger sedan 2017 och i allt detta elände får vi ingen hjälp eller tröst från den. De såg det inte komma, som den tidigare statsministern uttryckte sig vid ett tillfälle, men nu då? Vad gör de nu? 

Nej, vänta er inget stöd från en socialdemokratisk regering! De har bara två mål; att vinna regeringsmakten och sedan behålla den. 

Margareta Pålsson
Ordförande Moderata Seniorer
Facebook
Twitter
LinkedIn