Även om läget är allvarligt går det att vända utvecklingen. En moderatledd regering som inför bidragstak, skärper aktivitetskrav för bidrag och sänker skatten för alla som jobbar är det första steget. Den som är ny i landet bör få tillgång till välfärden i takt med att man arbetar och betalar skatt.
Sverige har flest dödsskjutningar per person i Europa, men tredje lägst polistäthet. Nära hälften av alla unga kvinnor vågar inte gå ut själva på kvällen, ens i sitt eget bostadsområde, och Sverige ligger i topp i Europa när det gäller flest anmälda våldtäkter.
För att komma till bukt med otryggheten behöver vi fler synliga poliser och alla som utsätts för brott har rätt att få brotten utredda – oavsett om det rör sig om ett inbrott eller en gängskjutning. Vi behöver utvisa fler gärningsmän och införa tuffare insatser mot gängen. Vid våld i nära relation bör det vara gärningsmannen som ska flytta på sig, inte brottsoffret.
Det måste inte vara dyrt att vara svensk. Efter åtta år med S-regering har vi fått nästan 50 nya eller höjda skatter. Det kostar cirka 18 000 kr per år för en vanlig tvåbarnsfamilj. Om vi lägger till kostnaden för höjda elpriser, som ett resultat av att S lagt ner fungerande kärnkraft, landar notan på nästan 30 000 kr per år. Sverige har nu lägst tillväxt i hela EU och inflationen äter upp hushållsekonomin.
Nu behövs ett skattehöjarstopp och en tydligare prioritering av statens utgifter. Färre myndigheter och effektivare bistånd frigör resurser till kärnuppgifterna. Sänk skatten på bensin och diesel, stoppa återinförandet av fastighetsskatten och bygg ny kärnkraft i Sverige för att långsiktigt bidra till en stabil elförsörjning.
Listan på problem är lång, men Moderaterna har på punkt efter punkt lösningarna och förmågan att göra något åt det. Men det räcker inte att lösa landets akuta problem, vi söker väljarnas förtroende för att bygga ett bättre Sverige för framtiden.
Modig har rest till Norrbotten för att ta tempen på den gröna omställningen. Elektrifieringen i gruvorna och framtiden för fossilfritt stål väcker stort intresse runt om i världen, samtidigt riskerar människor i södra Sverige att inte kunna betala sin elräkning i vinter. Hur kan Sverige vara både ett föredöme och ett skräckexempel – samtidigt?
Vi har många skickliga ledare för Moderaterna runt om i Sverige. I detta nummer väljer vi att lyfta fram två av våra KSO-kandidater – Helena Nanne i Malmö och Therez Almerfors i Uppsala – som båda söker väljarnas förtroende att vända utvecklingen i sina respektive städer. Vi träffar också tre av våra regionpolitiker: Michaela Waltersson, Elin Petersson och Linda Frohm för att lyssna in vilka frågor som engagerar väljarna i regionvalet. Dessutom får ni träffa tre av kvinnorna som aspirerar på en riksdagsplats efter valet den 11 september.
Slutligen har vi fått en intervju med Sveriges nästa statsminister Ulf Kristersson – om vilka frågor som han först behöver hugga tag i efter maktskiftet i september.
Med hopp om en givande läsning!