Äntligen dags för stämma!

Moderata Ungdomsförbundet lämnar några intensiva veckor bakom oss, där vi under några helger på rad har samlats runt om i landet – MUFs stämma, partiets stämma, Moderata Studenters utbildning Ultimatum och sist men inte minst Moderat Skolungdoms Höstkonferens.
2021-12-18

Efter många månaders väntan och en digital stämma bakom oss, samlades vi i mitten av oktober i en iskall stämmosal i Södertälje. Äntligen dags för MUF-stämma! På agendan stod utskottsbehandling, långa förhandlingsdagar och en bankettmiddag vi sent skulle glömma. Många var på sin allra första fysiska stämma, och ännu fler var mer debattsvultna och voteringssugna än på väldigt länge. I talarstolen briljerade den ena efter den andra, bland annat Alice Landerholm från Sörmland, Tindrah Wernekull från Gotland och Ivana Westberg från Göteborg. Ungdomsförbundet hade vid helgens slut ställt sig bakom en rad förslag, bland annat fler verktyg för skola och socialtjänst att tidigare fånga upp barn, borttagandet av straffrabatter och heltidsaktivering för arbetslösa.

Några (få!) dagar senare styrdes skutan mot Skåne och Helsingborg. För oss skåningar var det skönt att för en gångs skull inte ha minst fem timmars resväg, däremot kunde man under hela helgen höra hur en och annan stockholmare klagade över just detta. MUFs viktigaste frågor under helgen var bland annat arbetskraftsinvandringen och jobbskatteavdrag för unga. Framför allt i den första frågan lyckades man väl och lyckades sänka kravet på arbetskraftsinvandring med några tusen kronor jämfört med partilinjens förslag. En viktig vinst, för friheten och för rimligheten.

Linda Obiedzinski
redaktör MUF-sidan och distriktsordförande MUF Skåne
Facebook
Twitter
LinkedIn