Valår

Valåret är officiellt här. Väntan och längtan är över! Som aktiv i Moderata Ungdomsförbundet upprepar jag ofta orden ”MUF bär valrörelsen” och ”Vilka är det som kampanjar dygnet runt? Jo, vi!”. Det är sanna ord. Jag har fått höra det, uppleva det, ansvara för det.
2022-03-22

Moderata Ungdomsförbundet är en motor och en drivkraft som inte går att jämföra med andra, som bär upp när partisterna snarare ger upp. En valrörelse är ett lagarbete där Moderata Ungdomsförbundet är spelarna som kommer först, är kvar sist och jobbar hårdast.  

Årets valrörelse kommer inte att vara en ordinär sådan. Det politiska landskapet går på en balansgång, regeringsalternativen är oklara och det är inte längre så som det alltid har varit. Då behöver Moderata Ungdomsförbundet återigen vara starka och stabila.  

Moderata Ungdomsförbundet behöver samla Sveriges ungdomar. Vi behöver övertyga unga om att det är vi som sitter på lösningarna till dagens samhällsproblem och att det är vi som har svaret på deras frågor. Vi behöver vara en organisation som samlar unga och vi behöver värva alla. Som står med öppna armar för alla som delar våra idéer och är villiga att kämpa för valvinst. Alla ska med.  

Vi behöver bli fler, och vi behöver bli fler tjejer. Pandemins konsekvenser har på vissa håll resulterat i dalande medlemssiffror, men på andra håll står ungdomsförbundet starka. Distrikt som MUF Västernorrland med Elsa Weiss i spetsen borde vara allas våra förebilder – förra året uppnådde man fantastiska 172% av föregående års medlemsantal. MUF Skaraborg är en annan förebild, med både en imponerande medlemsökning och förbundets bästa könsfördelning.  

Vi är bra, men vi behöver bli bättre. Det är när vi är bättre och när vi är bäst, som vi tillsammans kan vinna val. 

 

Bilden är från MUF:s valupptakt 2018. 

Linda Obiedzinski
redaktör MUF-sidan och distriktsordförande MUF Skåne
Facebook
Twitter
LinkedIn