Politik är viktigt

2021-01-14

Politik är viktigt, det är grunden för vårt demokratiska samhälle. Alla vi politiskt intresserade tycker naturligtvis att vårt parti har den bästa politiken.

Nyss var det val i USA och det föreföll ibland som om vi svenskar också skulle rösta. Visst är valen i USA viktiga och visst påverkar de oss. Men i år, i liksom tidigare, gick den svenska mediabevakningen till överdrift. Varje dag rapporterades det om stort och smått. Vi hörde flera gånger om familjer som inte längre kunde umgås och familjer som absolut inte längre kunde prata politik vid middagsbordet, eftersom de höll på olika presidentkandidater.

Det fick mig att fundera. Är politik så viktigt att det splittrar familjer? Kan en moderat inte vara gift med en sosse? Kan man inte vara vän med och umgås med personer som röstar annorlunda?

Jo, det kan man och det måste man kunna! De flesta politiker vill väl och tror på sin väg och sitt beslut. Målen är ofta desamma, men vägen dit ser olika ut för olika partier.

När kriserna kommer, i form av krig eller pandemier, då enar politikerna sig och börjar samarbeta.

Oavsett vem som blev president i USA, kommer dina och mina vardagsproblem att kvarstå. Arbetslöshet, vanvård på äldreboendena och problem i skolan kommer att finnas kvar och alls inte lösas, även om ”rätt” president vann i USA.

Vi måste fortsatt kämpa för att vår samhällssyn ska vinna fler sympatisörer, men samtidigt respektera och även umgås med personer som har en annan åsikt.

Margareta Pålsson.
Ordförande för Moderata Seniorer.
Facebook
Twitter
LinkedIn