Omvalda ordföranden siktar mot valvinst 2022 

Med mindre än ett år kvar till nästa val ser Moderatkvinnornas omvalda ordförande, Josefin Malmqvist, det som sin roll att växla upp arbetet. Målet är att efter valet 2022 kunna välja Ulf Kristersson till statsminister. 
2021-10-20

Det går inte att ifrågasätta Josefin Malmqvists driv, engagemang och förmåga. Rollen som Moderatkvinnornas ordförande kombinerar hon med uppdraget som riksdagsledamot. Innan riksdagen var hon framgångsrikt kommunalråd i Sundbyberg där hon efter mångårigt socialdemokratiskt styre införde arbetslinjen, under hennes ledning minskade antalet på försörjningsstöd med mer än en tredjedel. 

 

– Moderaterna har tveklöst bäst politik för att göra Sverige mer jämställt, men det betyder inte att den inte kan bli ännu bättre, slår Josefin fast. 

 

Under året före Moderatkvinnornas stämma bedrev Moderatkvinnorna ett intensivt och ambitiöst reformarbete. Resultatet blev 123 konkreta reformer varav flera nu är Moderaternas officiella politik. Arbetet har fått uppmärksamhet såväl inom Moderaterna som inom media och beskrivs som nytänkande, seriöst samt ger svar på samhällsproblem.  

 

– På område efter område ser vi att det behövs nya politiska svar för att möta dagens jämställdhetsproblem, säger Josefin. Moderatkvinnorna ska vara den röst, och den rörelse, som driver på samhällsutvecklingen. På det sättet kan vi visa fler kvinnor att Moderaterna är det parti som bäst svarar både på dagens, och morgondagens, problem. 

 

Och det finns mycket att arbeta med. Under Stefan Löfvens tid som statsminister har kvinnors utsatthet för sexualbrott ökat med 176 procent. Kvinnor är sjukskrivna i nästan dubbelt så stor uträckning som män och Sverige ligger i topp i Europa vad gäller våldtäktsanmälningar.  

 

– Sverige är ett av världens mest jämställda länder, men på senare år har utvecklingen gått åt fel håll. Moderatkvinnornas roll är att säkerställa att Moderaterna är den politiska röst som står upp för varje kvinnas frihet och möjlighet att fatta beslut om sitt eget liv. 

 

Cecilia Löfgren
Redaktionen Modig
Facebook
Twitter
LinkedIn