MUF

Moderata Ungdomsförbundet: YES WE CAN!

2023-10-18

Den senaste tiden har vardagen präglats av kriget i Ukraina, höga priser, inflation, otrygghet och terrorhot – hemskheter som till och med kan få hoppfulla att tvivla på att Sverige kan bli bättre. Ungdomsförbundet både vill och kan och driver under hösten en kampanj på just detta tema: Yes we can!

I MUF vet vi att förändring är möjlig. Stora, svåra problem går att lösa. Vi har gjort det förut och vi kan göra det igen. Sverige kan bli friare, tryggare och rättvisare med rätt politik, vilja och hårt arbete. Vi har bestämt oss för att vår generation ska bli ihågkommen som den som kavlade upp ärmarna och löste problemen.

Det är attityden som väglett oss när vi under skolstarten gjorde den största värvarinsatsen sedan valrörelsen. Under vår skolstartskampanj har vi värvat på landets skolor och lärosäten med budskapet att förändring är möjlig. Nära 2000 personer valde att gå med i MUF och lämnade kampanjborden iklädda splitternya MUF-tröjor. Några distrikt som imponerat extra är Jönköping, Stockholm och Skåne. Tillsammans har de värvat över 1000 medlemmar på några veckor. Som vanligt har även MSU:s rikskommitté och MST:s riksstyrelse varit ute för fullt. En riktig valrörelsekänsla!

Vi avslutade skolstartskampanjen med en grande finale. Som nyvalda i förbundsstyrelsen identifierade vi ett behov av en nationell utbildning, som ser till medlemmarnas olika förkunskaper. Resultatet blev Etappen, där varje deltagare nu genomfört en utbildning på antingen A-, B- eller C-nivå. Inga myggor, brända korvar eller toalettpapperskriser kunde sätta käppar i hjulet för oss. Målet – att samla MUF:are oavsett erfarenhet, ålder och bakgrund – lyckades bättre än vad vi vågat hoppas på.

Vi har i år satt upp höga värvnings- och aktivitetsmål, och förutsättningarna för att nå dem är goda. Extra glada är vi för att det stora inflödet nu vid skolstarten inte har försämrat könsfördelningen bland medlemmarna utan befäst det vi jobbat hårdast med: att bryta trenden i den negativa könsfördelningen. För första gången på åtta år går det nu åt rätt håll. Nu gäller det att fortsätta på den inslagna vägen, att steg för steg göra MUF mer jämställt.

Linda Obiedzinski
Redaktör MUF-sidan
Facebook
Twitter
LinkedIn