Lär känna MUF:s nyvalda förbundsordförande Matilda Ekeblad

2021-03-18

Som MUF-sidan utlovade i senaste numret av Tidningen M är det äntligen dags att djupdyka i Moderata Ungdomsförbundets förbundsstämma, som gick av stapeln den 14 november 2020. Till följd av den ökade smittspridningen under hösten fick de 113 ombuden ses över Zoom.

 

För att stämman skulle bli praktiskt genomförbar behandlades bara det mest nödvändiga. En avskalad stämma till trots hann vi både välja en ny förbundsstyrelse och anta en ny stadga.

 

Den nya förbundsstyrelsen består av följande personer:

  • Matilda Ekeblad, förbundsordförande
  • Erik Engstrand, förste vice förbundsordförande
  • Samuel Jonsson, andre vice förbundsordförande
  • Ledamöter: Hugo Abrahamsson,

Dalila Alibasic,

Oskar Brusell,

Lovisa Gustafsson,

Pasi Huikuri,

Sofia Höglund,

Oliver Rykatkin, och

Johannes Thernström.

 

I spetsen står MUFs nyvalda förbundsordförande Matilda Ekeblad, som tidigare varit bland annat ordförande för MUF Östergötland. MUF-sidan vill ju såklart ta chansen att lära känna henne lite bättre genom fem snabba frågor (men inte lika snabba svar)!

 

Vilket är ditt bästa valminne?

Kvällen innan valdagen 2018. Vi var ett stort gäng MUFare från hela Sverige som mötte Ulf utanför Konsert och Kongress i Linköping efter slutdebatten mot Löfven. Stämningen och gemenskapen den kvällen är bland det häftigaste jag har upplevt.

 

Vem är din politiska förebild?

Jag har inte en direkt en förebild utan jag inspireras mer av personers handlingar. Men förebilder jag tar med mig in i mitt politiska engagemang är Barbro Westerholm och Peder Fredricson.

 

Vilken är din favoritkampanjlåt?

SVERIGE JOBBAR!

 

Vilka är de tre viktigaste frågorna som MUF ska driva i partistyrelsen?

Mer klimat- och miljöpolitik,

skol- och utbildningsfrågor och

reformer för ungdomsarbetslösheten

 

Vilket är ditt favoritgodis?

Popcorn! Om det inte räknas, så choklad!

 

Med mindre än 600 dagar till valdagen behöver vi nu blicka framåt. Det har varit oerhört glädjande att se hur MUF har hittat nya arbetssätt under pandemin, men jag talar nog för hela ungdomsförbundet när jag säger att vi saknar skolkampanjerna, resorna, utbildningarna och stämningen något oerhört.

Linda Obiedzinski
Redaktör MUF-sidan
Facebook
Twitter
LinkedIn