Ett år kvar till val

2021-10-22

De senaste veckorna har Moderata Ungdomsförbundet äntligen, om än fortfarande sakta och säkert, kunnat börjat återgå till att bedriva en mer normal verksamhet. Vi lägger en lång väntan och mycket frustration bakom oss, men med de första kampanjerna genomförda är vi mycket hoppfulla inför framtiden. Det är kommande höst som vi lägger grunden för en väloljad valvinnarorganisation 2022.  

 

Trots att många av oss gör allt för att bekämpa pandemin är vi inte hela vägen in i mål än, och den låga vaccinationsgraden bland unga är ett orosmoment över hela Sverige. Här har flera distriktsordföranden gått ihop med partiet och bedrivit kampanjer för att fler unga ska vaccinera sig, bland annat Emma Resin, distriktsordförande i MUF Blekinge. Detta är ett utmärkt exempel på samarbete mellan MUF och partiet, där MUF också tar ett ansvar i kampen mot pandemin.  

 

Den 11 september var det dags för MUFs nationella Valkickoff. Då var det 365 dagar kvar till valdagen 2022. Med exakt 365 dagar kvar till valdagen samlades företrädare och medlemmar från hela landet i Stockholm för en helg av kampanjhets, valvinnarfrågor och annat kul!  

 

Med ett år kvar till valet är även de flesta provvals och nomineringsprocesser igång. I nästa nummer kommer MUF-sidan att intervjua några av de MUF-kandidater som är aktuella i kommande val. Finns det någon speciell du vill läsa om? Hör av dig och berätta vem! 

 

En del av de unga kandidater som aspirerar på höga positioner går eller har gått MUFs nationella spetsutbildning, Unga Moderater, som äntligen fått starta igen. Under en helg i augusti fick MUFs kanske främsta och skarpaste hjärnor drillas hårt, och även få besök av Ulf och andra gäster. Vi ser fram emot stordåd från denna grupp – håll ögonen öppna! 

 

Linda Obiedzinski
redaktör MUF-sidan och distriktsordförande MUF Skåne
Facebook
Twitter
LinkedIn