Det går att vända utvecklingen  

De senaste månadernas händelser i Sverige understryker allt som är fel med regeringen. Skjutningar och elpriser når rekordnivåer samtidigt som grundläggande funktioner så som att ordna pass för sina medborgare eller en säkerhetskontroll på Arlanda fullständigt havererat.    
2022-06-14

Socialdemokraternas enda svar på de växande samhällsproblemen är att höja skatten. Plastpåseskatt, bränsleskatt, flygskatt, skatt på bolån, fordonsskatt, elektronikskatt, elskatt. Totalt har regeringen höjt eller infört 46 skatter sedan 2014. För en tvåbarnsfamilj innebär det en ökad kostnad med hela 28 300 kronor per år. Det är mer än en hel månadslön för en barnskötare eller städare.  

 

Inför valet öppnar Socialdemokraterna nu för att återinföra fastighetsskatten, avskaffa ränteavdragen, höja bränsleskatterna ytterligare, höja bolåneskatten och höja skatten på sparande i investeringssparkonto (ISK). Har svenskarna råd med fyra år till av växande problem och höjda skatter? 

 

Vi har träffat ordföranden för Bränsleupproret, Peder Blohm Bokenhielm, för att prata om hur regeringens skatt på drivmedel urholkar köpkraften för människor i hela Sverige, och om hur politiken och gräsrotsrörelsen kan kroka arm för att uppnå förändring i samhället. 

 

Vi har också fått ett längre samtal med Sveriges nästa finansminister, Elisabeth Svantesson, om hur hon ser på det ekonomiska läget, på inflationen och vilka skatter hon först vill sänka, den dagen hon kliver in i Rosenbad. 

 

Med genomarbetade reformer och en ork att prioritera det som är viktigt på riktigt, kan vi vända Sveriges utveckling. På sidan 10 förmedlar vår nästa statsminister, Ulf Kristersson, med sina egna ord sin vision för Sverige.  

 

Sverige står inför en lång rad problem och i september står medborgarna inför valet mellan högre skatter och fler problem eller en regering som kan vända utvecklingen. Med det budskapet kommer vi möta väljarna inför valet i höst. Vi har inte råd att vänta längre.  

 

 

 

 

Josefin Malmqvist
Ordförande Moderatkvinnorna
Facebook
Twitter
LinkedIn