Izabel Riedl (t.v.), 23 år, bor i Umeå / Alice Landerholm (t.h.), 19 år, bor i Strängnäs

Ny ordförandeduo i Moderat Skolungdom och Moderata Studenter

I mars gick Moderat Skolungdoms Rikskonferens respektive Moderata Studenters Riksårsmöte av stapeln. Till riksordförande för MSU valdes Alice Landerholm och till riksordförande för MST valdes Izabel Riedl. Låt mig presentera denna ordförandeduo för er!
2023-06-16

Vad är det roligaste med att vara ordförande för MSU/MST?

Izabel: Möjligheten att få driva politik för att göra livet bättre för landets studenter och att få besöka alla föreningar runtom i Sverige och värva fler medlemmar.

Alice: Att skriksjunga i bilen med sin kommitté eller träffa landets MSU:are på kampanj och aktiviteter är nog det bästa och roligaste.

 

Vad är MSU:s och MST:s främsta mål under året?

Izabel: Att driva på regeringen för att göra Moderata Studenters politik till verklighet. Första steget blir att försöka få fribeloppet avskaffat.

Alice: Vid årsskiftet var MSU större än på länge, men nu siktar vi på 14 000 medlemmar. Dessutom ligger stort fokus på att rädda könsfördelningen och återigen bli en relevant skolpolitisk aktör.

 

Vilka är de viktigaste frågorna för MSU och MST?

Izabel: En stärkt studentekonomi, fler och billigare studentbostäder och ett bättre studentliv med en bättre studenthälsa.

Alice: MSU vill försvara och förbättra friskolesystemet, se ett skifte tillbaka till en traditionell kunskapssyn och förbättra elevers trygghet och psykiska hälsa.

 

Hur ska man engagera fler tjejer i MUF?

Izabel: Vi behöver ha en bra internkultur, tryggare evenemang, lära oss av andra som har lyckats och driva politik som gör att alla kan känna att Moderata Studenter har politiken för dem.

Alice: För att engagera tjejer behöver vi värva tjejer, och vice versa. För MSU handlar det om kampanjande tjejer, förebilder, prioriteringar av sakfrågor och att kommunikativt krossa vänsterns myter om att borgerligheten är ond, odemokratisk och omänsklig. Varje tjej ska vara stolt över att vara moderat.

 

Alice, du är den femte kvinnliga MSU-ordföranden i rad. Hur känns det?

Alice: Jag är glad att MSU föregår med gott exempel och visar att unga tjejers driv och arbete verkligen kan löna sig. Även i ordförandekåren har vi många tjejer som visar vägen i sina distrikt.

Linda Obiedzinski
1:a vice ordförande för MUF och redaktör för MUF-sidan
Facebook
Twitter
LinkedIn